Vous pouvez aussi nous contacter en nous appelant au:
En ligne : 13 Sep 2023
TDK Corporation (TSE 6762) kondigt de introductie aan van de Power Sink optie (PSINK) voor de 1,7 kW en 3,4 kW modellen van de TDK-Lambda GENESYS+™ serie programmeerbare DC-voedingen met hoge vermogensdichtheid. Omdat de PSINK tot 300 W piekvermogen en 100 W continu kan absorberen en dissiperen, kan met deze optie het down-programmeren tot 25 keer sneller verlopen, met dalingstijden van slechts 12,5 ms, zelfs onder nullastcondities.
De GENESYS+™ PSINK optie is ideaal voor het testen van elektromotoren met PWM (pulsbreedtemodulatie) snelheidsregeling die door regeneratief remmen een accu voeden, die op zijn beurt stroom levert voor bijvoorbeeld elektrische ramen, spiegels en stoelen. De optie kan ook worden gebruikt bij het testen van batterijen en condensatoren, om ze te ontladen nadat het testen is voltooid. Door de snelle downtime zijn kortere testcycli haalbaar en wordt de normale werking nauwkeuriger gesimuleerd.
De PSINK module is in de GENESYS+™ voeding gemonteerd. Hiermee kan de voeding energie absorberen die wordt teruggevoerd van de belasting. Dit kan energie zijn die wordt gegenereerd door het plotseling stoppen van een gelijkstroommotor of het ontladen van een batterij of condensator, zodat de ATE (Automated Test Equipment) snel naar de volgende test kan gaan. De interne besturingslogica registreert de uitgangsspanning van de voeding. Als die hoger is dan de gewenste spanning, geeft de logica de PSINK-module het signaal om stroom van de belasting af te voeren via de uitgangsklemmen en zo een constante spanning over de belasting te handhaven.
De optie is beschikbaar voor de 1U hoge, 19" rekmonteerbare voedingen van 1,7 kW en 3,4 kW, met uitgangsspanningen van 0-20 V, 0-30 V, 0-40 V, 0-60 V of 0-100 V.
Alle programmeerbare voedingen van de GENESYS+™ serie kunnen werken bij constante stroom, constante spanning of begrensd constant vermogen, en bieden interne weerstand simulatie. TDK-Lambda's geavanceerde parallelsysteem maakt aansluiting van meerdere units mogelijk, waarbij de dynamische belastingsrespons en rimpel- en ruiskarakteristieken vergelijkbaar zijn met die van een enkele voeding. Een eenvoudige datalinkkabel maakt het mogelijk dat de regel- en hulpunits zich automatisch configureren door de parallelle dataverbinding te detecteren en hun parameters dienovereenkomstig in te stellen.
De serie profiteert van DSP-technologie en de nieuwste generatie componenten, waaronder ferrietmaterialen, om rendementen tot 92% te bereiken. Minder interne restwarmte maakt een hoger vermogen mogelijk zonder afbreuk te doen aan de betrouwbaarheid. Dit zorgt ook voor minder hoorbaar geluid, wat minder vermoeiend voor
De 1,7 kW kW en 3,4 kW modellen zijn met een breedte van 423 mm, een diepte van 441,5 mm en een hoogte van 43,6 mm (1U) geschikt voor zero stack rekmontage. De koeling wordt verzorgd door ventilatoren, die op basis van de omgevingstemperatuur en de uitgangsbelasting het toerental aanpassen.
De voedingen van de GENESYS+™ serie hebben een LCD-display met hoog contrast en brede kijkhoek, met door de gebruiker instelbare helderheids- en dimfuncties, snellere reactietijden voor op- en neerwaarts programmeren en door de gebruiker instelbare spannings- en stroomzwenksnelheidsregeling. Testprofielen van arbitraire golfvormen van maximaal 100 stappen kunnen worden gegenereerd en opgeslagen in vier geheugencellen. Deze kunnen worden geactiveerd via de communicatiepoorten of de bedieningselementen op het frontpaneel.
Alle 1 kW- tot 90 kW-modellen van de GENESYS+™ serie worden op dezelfde wijze geprogrammeerd. Dit kan standaard met behulp van de regelknoppen op het frontpaneel, op afstand via LAN (LXI 1.5), USB 2.0 en RS232/485 of via de geïsoleerde analoge regel- en monitoringinterface (0-5 V, 0-10 V). Optionele interfaces zijn onder andere EtherCAT, Modbus-TCP, GPIB (IEEE488.2) of IS420 (Isolated Analog Current Program/Monitor Interface, 4-20 mA met 600 V isolatie). Het softwarepakket bevat onder andere software drivers, een golfvorm generator en een virtuele GUl voor op het frontpaneel. Voor de veiligheid zorgen standaard voorzieningen als Safe/Auto Re-Start en Last Setting Memory, alsmede diverse ingebouwde beschermingsfuncties. Om ongeoorloofde wijzigingen aan de instellingen van het apparaat te voorkomen, is er een optie met een voorpaneel zonder display.
De voedingen hebben een garantietermijn van vijf jaar. Ze zijn veiligheidsgecertificeerd volgens IEC/EN/UL/CSA 61010-1 en zijn CE-en UKCA-gemarkeerd voor de Laagspannings-, EMC- en RoHS-Richtlijnen. De serie voldoet ook aan de IEC/EN 61204-3 Class A norm voor geleide EMI, uitgestraalde EMI en EMC-immuniteit.